Isnin, 23 September 2013

Pengikut


dah la kerol, rimasla ko ni. asik asik cite pasal orang yang sama. diorg dah berjaya, ko bila lagi?
 merah juga muka saya yang tak berapa nak putih ni. 


Cuba ko pikir, dari beberapa bulan lepas ko asik cite pasal kejayaan depa, admire, suka, seronok, sampai ko lupa diri ko sendiri. Depa bukan kenal ko pun. Tah tah kalo bejumpa kat luar, diorg buat bodo je kat ko. Walopon ko beriya nak g bersalam dengan diorang. Kawan saya menambah

eh takla.. x mungkin diorang macam tu. saya membantah. Ada yang saya dah jumpa, mereka sangat baik melayan saya.

Selepas meeting dengan Hj Zul, saya berfikir satu perkara yang saya tak sedar. Saya tak sedar yang saya hidup di belakang kejayaan mereka yang saya langsung tidak kenal. Boleh, tak salah pun. Tapi jangan berlebih lebih. Ambil mana yang sesuai, jangan paksa diri. 

Bercakap dengan Hj Zul buat saya ternanti nanti apa lagi info/maklumat baru yang boleh saya belajar dari beliau. Ada saja perkara baru yang saya dengar, dia banyak membaca, banyak buat homework, tak penat. Beliau juga suka ambil peluang belajar dari pengalaman. Pengalaman tak semestinya yang manis manis. Nak belajar, kena ambil yang pahit. Yang manis hanya untuk mencantikkan pengalaman, tapi yang pahit itulah yang mengajar diri. Silap sekali, belajar berkali kali.

Saya tak akan berganjak dari menyokong manusia yang beri saya peluang untuk saya jadi lebih baik, walau mereka langsung tidak mengenali saya. Walaupun ada antara mereka yang saya cuba untuk dekati, saya fikir saya tidak sesuai. Baik saya mengenali & menyokong dari jauh dari menjadi kawan. Itu jauh lebih baik. Macam saya mengenali Ustaz Hasrizal, saya yakin Ustaz tetap Ustaz yang sama, jumpa dimana mana tetap ingat kami walau Ustaz sudah tidak bersosial lagi dengan kami di pesbuk.Tabik.

Kena sedar mereka sudah ada kerusi yang kita tak boleh duduk sekali. 
Kena sedar juga kita juga ada kerusi yang kita nak kongsi. Tapi tak mungkin mereka nak duduk sekali.

Khairul 43650 Bandar Baru Bangi.
Pengikut pengikut semua, mari mengeteh malam ni. kah kah kah




Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)