Rabu, 10 April 2013

PRU13: Bergaduh & Bersayang Sayanglah kalian



Jangan pegi mana mana, ada polis tau. Kena tangkap baru tau. Mak saya garang kemain masa kami kecik kecik dulu. Kami juga kemain nakalnya, nak jugak tengok abam abam Polis yang segak segak sedang berjaga di kawasan sekolah.

Rumah kami adalah rumah guru. Kira rumah batu yang agak hebat jugala dan bila diperakui sebagai anak cikgu besar di Felda tersebut terkembang kembang idung kami. we are legend.

Abah ngan mak nak keluar ni. Nak mengundi. Abah cakap sambil mata memandang ke mak dengan penuh kasih sayang.  Mak relak aja macam xde perasaan. 

Abah undi sapa? Saya menyebok dengan rasa ingin tahu memuncak dalam debaran dup dap dub dap. 

Undi adalah rahsia. Abah jawab sambil sengih ke arah saya, matanya mengecil macam bagi hint. ah saya x paham masa tu. mesti undi pasti alik tu la tu. huh.

Abah ngan mak hilang sekejap. Bila diorg balik, macam macam cerita pasal masa nak ngundi.

Malamnya kami seme mengadap TV, nak tau sangat sangat walopon masih bersekolah. Asal yang kami suka tu menang bersorak macam gol bola. Seronok.

Bila sampai pada tahun 1999. Kami dah menetap di Mentakab. Saya ikut mak abah ke Jengka untuk mak abah mengundi. Dapat jumpa Ust Tuan Ibrahim waktu tu. Alhamdulillah.

Dan malamnya juga kami bersorak Ust Tuan menang! alhamdulillah.

Kami masih keluarga walau dalam keluarga kami macam macam parti ada

PR
BN
UMNO
PAS
PKR
KUNCI
ARNAB
KUCING
IKAN PUYU
GLORIA
HSM
KAKTUS
MOTORSIKAL
SWIFT
NASI BERIYANI
KEK COKLAT 
PURI
SUBWAY
PARTI HARI JADI
CEKEBUMPOMPOM
dan macam macam lagi. kami tetap bahagia dengan masing masing punya cara. Yang penting bgaduh tetap bgaduh masa pilihanraya, abis pilihanraya kami kembali bersayang sayang. pui.

Saya akan bersama dengan encik canon & encik iphone dengan baju seperti seorang wartawan pada PRU nanti. Jika anda nampak mamat ensem dengan baju seperti yg dsebut dengan barangan seperti yg disebutkan tu bersama senyum manis, spek itam dan lagak segak, haaaa maknanya kita seme boleh menang la aritu.haha korang paham ke idak ni. abaikan abaikan. ni seme dunia. 

kembali serius,5hb Mei 2013 ini penentu ada atau tidak perubahan kepada kerajaan. Undi anda adalah penentu masa depan negara & rakyat.


Khairul 43650 | Undilah PAS & Pakatan Rakyat. Demi Malaysia yang lebih baik.


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)