Jumaat, 28 September 2012

Kebelakangan Ini


Saya sedang duduk di kawasan kerusi yang disediakan di ruangan bawah PWTC, ada wifi yang disediakan memudahkan saya melayari internet dengan lancar. Ikutkan masih belum ada mood nak apdet belog. Hanya suka membaca tulisan2 sahabat lain serta melihat telatah2 di pesbuk dan twitter. Macam2 gelagat ada. klik juga like pada post post yang menambat ati. eceh.

Banyak ujian ujian yang Allah taala sediakan untuk saya dalam beberapa minggu ni. Nak ke, x nak ke, x suka ke, suka ke, nyampah ke, benci ke, kena lalui juga. Lalui dengan sesabar mungkin insyaAllah. Bukan mudah nak lalui. Bak kata Ustad dalam ikim.fm petang2 tu, inilah ujian hidup, kalo tak diuji namanya bukan hidup. tu dah mati tu namanya. hehe.

Moga2 semua ujian yang terbentang di depan tubuh badan saya dapat diharungi dengan baik, dan mana yang dah selesai tu, moga2 akan diteruskan dengan baik. Mana2 yang telah berhempas pulas nak menjadikannya baik, moga juga terus baik.

Saya pernah jadi orang yang sangat negatif 1 masa dulu. dan waktu itu adalah waktu panjang dalam idup saya, susah nak membuangnya. bukan senang2. Untuk kembali jadi positif, masyaAllah bukan kerja senang. tiap masa kena bersungguh2 melawan anasir2 yg sangat senang melekat dalam kepala ni. huhu. moga2 dipermudahkan.

ada masa x sedar aja apa yang diminta tiba2 ada depan mata. dan itu pun masih x boleh nak fikir hebatnya kuasa Allah SWT. semuanya kalo boleh nak menunjukkan kehebatan diri masing2 selagi boleh. waduh janganlah. huhu janganlah kawan2, semuanya hak Allah, Allah nak kasi kamu kuat, kamu akan jadi kuat, Allah nak jadikan kamu lemah, kamu akan lemah. wah macam ustad la pulak. hahaha.. ari jumaat la katakan.

okla kengkawan. kejap lagi balik bangi dan siap2 untuk terbang ke Langkawi. Moga2 ada yang dapat saya ambil sesuatu disana untuk Maybank Photography Awards nanti insyaAllah. hihi, wassalam! jumpa lagi.

Khairul.
Kuahkari.com | Ujian memanis kehidupan
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)