Rabu, 19 September 2012

Marathon


Bila masuk bulan tengkujuh, sinonim la dengan musim orang bernikah. kan? hehe. kebetulan kot, sebabnya orang buat kerja kawen ni pada cuti sekolah, dan cuti sekolah lah masa tengkujuh tu. hehe, bebelit dah. 

Antara momen best yang dapat saya isi dalam kotak memori saya ialah perkahwinan Adi & Pasangan & adiknya Zakuan & Pasangan. Setakat ini, inilah 1-1nya majlis yang pernah saya ambil gambar perkahwinan dan tetamunya ialah Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, walaupun anak saya masih di wad pada hari tu, isteri saya beri saya semangat untuk teruskan kerja yang dijanjikan, saya gerak dari hospital (di bangi) dalam jam 6.50am, sampai di Jengka dalam jam 10am, bawak relak2. Layan roti telur sekejap ngan anak2 Ayah Su, dan terus mula kerja. Elok aja niat nak cari Ayah Man, tup tup ada depan mata, Ayah Man nampak saya dulu. hehe.. Alhamdulillah, petang tu dapat berita anak saya pun dapat keluar wad, syukur sangat2. & Saya juga tak terlepas peluang bersalam dengan Tokoh Islam yang di hormati & dikagumi ramai ni.

Majlis besar yang diraikan oleh kenalan rapat & saudara mara Ustaz Tuan ni amat mengkagumkan saya. Melihat semuanya berkerja keras menjayakan majlis ni, sungguh buat saya kagum! Sungguh dah lama x tengok gerak kerja macam ni. Hebat & Tahniah semuanya!

Ustaz pun x lepas2 duk senyum. Senyuuuuuum aja. hehe.. Patutla buku Ustaz pun Senyumlah. hihi. Antara momen yang paling saya suka perati ialah bab bila Ustaz dengan anak2 atau kanak2. Ustaz melayan sungguh depa ni. huhuhu, kena jadi macam Ustaz saya ni, ngan anak2 sedara garang kemain. kikiki

Saya balik ke Bangi dalam Jam 4.30pm, singgah kejap di Mentakab jumpa mak abah, layan makan lagi, mak masak beriani. hehe.. ;)

Dan selepas tu ada beberapa wedding lagi. Syukur alhamdulillah. Dengan kamera siapa sangka saya dapat lebih ramai kawan lagi. ;)

Tahniah Kepada Adi & Zakuan dan Pasangan masing masing, selamat pengantin baru. 


بَارَكَ اللّهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْنَكُمَا فِي خَيْرِ

Khairul 
Kuahkari.com | Memanis Kehidupan dengan Lensa
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)