Isnin, 27 Ogos 2012

Wajah di Aidilfitri 1433H

 Takbir & Tahlil Bersama Keluarga @ Mentakab. Full Korum Alhamdulillah.Momen ni tak boleh lupa. Bukan senang nak bkumpul semua bertakbir raya sama2. Lepas tu salam2, makan2, kaco org sana sini. hihi


 Gambar ber-3 paling manis. Lagi manis isteri saya senyum cenggitu.


abang sulong saya dan keluarganya. mereka tiap2 tahun sama ada warna merah atau biru, kalo tak biru, warna merah.. 1-1 nya yang berjaya amik gamba famili. lain2 ke laut. ada yang sibuk x jumpa baju. ada yang bajunya mengurus di bulan posa. ada juga yang sedang asik makan kuih raya, itu belom lagi yang baru nak gaduh2 raya nak balik kampong sapa.


 Gambar paling susah nak amik. ada 10 snap kot. baru cucu 8 org. yang berdiri di belakang tu sedang mencari2 calon. saya boleh kenen2kan. mereka adik2 saya yang ayu, pandai masak, pandai pasang langsir, pandai kemas rumah, pandai sepahkan rumah juga, juga sangat pandai melayan anak2. ha, suka x? jangan suka lelebih. jumpa saya dulu. tengok abah saya pakai baju ijo, rasa tahun depan pakai ijo jugekla. kikiki. biru, pepel dan merah menguasai warna baju tahun ni.


 Ke Kuala Lipis. Gambar ni betul2 di hadapan Kubur Arwah wan saya di Kg. Relong,. Al-Fatihah.

 Mak saya mengaminkan doa untuk arwah ibu mertuanya. (wan saya).

 ini di Telang pula, masih di Kuala Lipis, ke Kubur Arwah Atok pula.  Al-Fatihah


 Selepas beraya di Pahang, raya ke-2 ke JB & Singapura. Ni Keluarga Mertua yang ikut. Gambar ni diambil di Singapura. Dengan tak malunya tempat sebetul2nya ialah zoo singapura. ngeh ngeh ngeh. seronok! gambau haiwan2  saya upload gambar2  di senyumpictures.com, klik situ untuk tgk gambau2 sahabat korg, hihi!

 2 Nurul Kesayangan saya. anak saya tu duk mandang ayam KFC. macam mamanya juga. suka makan ayam goreng.


 Setelah tidak berjaya mendapatkan ayam goreng, anak saya dipaksa tidur oleh mamanya. senang sikit mamanya nak teruja melihat haiwan2 di dalam zoo ni


Singgah di Masjid Sultan untuk Solat. Binaan yang sangat cantik. Imamnya muda amat. MasyaAllah!


Dikhabarkan, lampu2 di dalam Masjid Sultan ini dihadiahkan oleh Kerajaan Saudi. Yang mana lampu asalnya penah digunakan di Masjid Nabawi, Madinah.


oh ensemnye. tak taula sapa ni. senyuman dia masyaAllah. ensem ensem. kantoi xde 1 gigi. kalo x boleh jadi artis. pui.

nak gamba lagi? ah xde2. cukup. lelebih kang popular pulak. Selamat Aidilfitri kengkawan! mehla datang umah!


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)