Rabu, 2 Mei 2012

Tergantung


Selesai saja aktiviti wall climbing, kami semua ada lagi 2 aktiviti. Permainan yang melibatkan kumpulan. Saya tetap x amik bahagian, biasala jurugambor, mana ada masa nak amik bahagian nih kan. Lepas tu diorg seme ke flying fox.

Abang fad berkali kali ajak saya suh naik. saya x kuasa, dah banyak kali sangat naik, x nak la. saya nak siapkan video untuk tontonan malam tersebut. Saya pun balikla ke bilik. Duk elok2 balik bilik, haih teringat pulak nak naik flying fox, tah mana datang azam baru tersebut saya pun x tau, beriya riya pulak nak naik. Sebelum tu x hendak. ngada betoi.

Saya pun bersiap sedia. Pakai kasut, stokin & seluar yo! yo! kata man kepada hj shuk. (sebutan yo! yo! mesti bersama jari terangkat angkat dan kepala sedikit senget)

Untuk ke flying fox, mesti melalui 1 jambatan gantung. Sumpah kak senah, saya x penah naik sengsorang jambatan tu sebelum ni. ni la kali pertama. Memula tu kontrol macho naik sebab ada adik2 cun melepak kat tepi tu, saya dengar diorg kata 'abang tu nak naik sorg?' hui.. panggil abang tu pun pakcik dah rasa muda ya amat. pakcik naikla slow slow sambil membaca macam2 ayat Quran. Alhamdulillah, merentas jambatan tu sangatla mendebarkan, paling berdebar bila ada masa kaki kita x dapat pegang tali besi yang jadi tempat kita nak melangkah tu. huii.. syukur berjaya juga. 

Setelah berpeluh peluh. saya pun sampai di tempat flying fox. suasana sunyi sepi.

'Pam!' uncle tu menutup pintu. belum sempat saya cakap apa2, uncle tu kata

'abang, sudah habis, kalu mau naik, datang besok pagi

walaupun uncle ni panggil saya abang seperti adik2 cun tu, saya tetap berasa ati dengan beliau. saya pun turun bersama beliau ikut jalan lain. huh!


.............

Inilah hidup. Masa kita nak, x dapat, masa kita x nak ada aje depan mata. penah hadapi?

Inilah juga hidup, masa depan mata, hargailah, masa dah xde nak hargai macam mana?

inilah juga hidup, masa bersama jangan ngada nak berasa ati kena tegur, dah xde nanti sape nak tegur?

..............

malam tadi saya tulis post berani di pesbuk pasal hubungan suami isteri yang baru kawen duk beromantika di wall pasangan masing masing, akibatnya saya hilang dekat 8 orang kawan. diorg unfriend saya. ada juga dikalangan mereka mesej inbox saya & mengatakan saya melampau & tidak menegur dengan beradab, serta memalukan mereka.

niat saya nak tegur sorg kawan tu je. melampau sangat dah beromantika di wall masing2. sampai hal2 dalam bilik pun nak sebut sebut. haih. 

betullah, nak tegur kena ada cara kan? salah saya.

sesungguhnya saya mohon maaf. 


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)