Isnin, 16 Januari 2012

Now Everybody Can Fly




Siap2 seme barang2 malam tu. Tido, esoknye bangun, kejutkan cinta. Solat. 
Siap2 terus pegi sarapan, kekunun nak bersunrise, haha xde maknanya. seme dah lambat. terus ke Seksyen 4, beli nasi lemak & kuih2 makan kat umah siap siap. Saya terus amik beg & masuk kete, bsalam ngan cinta, kenyit mata sikit. hehe.. terus ke LCCT.

Sampai di bulatan masjid KLIA tu terkejut juga, ada sebijik teksi airport kat dalam bulatan tu, ada tengok 2-3 orang pakcik teksi duk ketawa2 tepi jalan tu duk tengok kete tu. macam mana tah boleh ada atas bulatan tu pun saya tak tau. mesti dia main meluru je x perasan ada bulatan tu. tak pun dia kuat berangan. hehe.. taktaulah. saya pun terus meluru ke destinasi, sampai depan Sepang Circuit ahai jem pulak, ade berderet Myvii yang dah di make up make up, saya pun bawak myvii, terjerumus sekali dalam lautan kete tu. Seme berkonvoi ala-ala perarakan masuk ke Sepang Circuit, elok orang tu kasi tunjuk arah ke saya suh masuk situ, eh ape pulak, saya nak ke LCCT. hihihi.. buat bodo je & terus ke lokasi. 

Amik parking yang ok sikit, agak2 dekat ngan ketibaan. senang petang nanti nak balik. hihi.

Alhamdulillah, senang juga bila dah buat web check in ni. just masuk aja ke dalam tanpa berlengah lagi. Duk lepak2 dalam LCCT tu main game dan pesbuk. ada lagi dalam setengah jam. Nampak gaya x berapa ramai nanti. Tekaan saya betul. memang x ramai pun. row saya, saya sorg aje, nak baring rasa melampau pulak kan. duduk jela tepi tingkap amik gambar. 

Menariknya dalam flight tu saya 1 pengalaman. Di barisan belakang saya, ada sepasang suami isteri & seorang anak kecik. mungkin anak sulong. Anaknya berumur kurang 1 tahun, dalam 6 bulan keatas kot. Masa take off kan laju sikit, jadi anaknya terkejut dan menangis. saya dengar mereka cuba pujuk berulang ulang kali. tapi anaknya terus menangis dengan sangat kuat. Saya perhatikan ada orang lain mula tidak senang dengan tangisan kuat anak mereka.

Bila flight tu dah ok, dah terbang tinggi & kedudukan pun dah stabil (wah macam pailot). Ayah anak tersebut bangun, dukung anaknya dan berjalan ulang alik dari depan ke belakang. dipujuk2 & dah goyang2 dalam pangkuannya. anaknya diam. mula dah senyum. orang lain yang mula tidak senang tadi, mula senyum kearah anak tu, dan masing masing malu alah. 

Hehe.. biasalah kita, dalam kehidupan kita seharian, kita sokmo sokmo la nak marah, nak beri pendapat, nak ape2 lah dengan apa yang jadi pada orang lain. Senang senang kita akan kasi komen itu ini. Tapi yang jadi pada tuannya, tuannya sendiri yang tahu. Itu logik akal. tapi tak semua boleh terima logik akal. 

Zaman sekarang seme orang ada degree, sema ada master, phd. dan dalam masa sama mereka juga ada riak takbur yang sehala dalam tujuan mereka. sebab itu susah nak terjun dalam masalah orang lain, asik asik kita aja yang paksa mereka masuk dalam pengalaman kita. salah tu. mana boleh paksa masuk dalam pengalaman orang lain! 

wah macam motivator pulak kan. hehe..poyo tak?

Oh ye, tu stok gambar2 lama tu, gambar semalam x masuk pc lagi. balik umah sambung kije. hihi.. jumpa lagi nanti!! wassalam!


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)