Jumaat, 27 Januari 2012

Kuahkari.com ~ Mulanya menulis kekunun kununnye

Momen yang saya ingat ialah pada waktu itu di kantin. Kawan saya seronok bercerita tentang belog belog yang beliau baca. Dan saya simpan nama2 belog itu dalam kepala. Balik aja ke meja saya, saya buka satu persatu, ada belog yang menawan ati saya, ada juga tidak. Saya rasa nak baca ari ari. Ada juga yang biasa-biasa & saya rasa berlebih lebih jugek kalo membaca time kije. kih kih kih...
Pada waktu itu saya rasa nak cuba menulis & memberi komen kepada belog2 lain. Dengan harapan mereka akan datang ke belog saya untuk membaca juga. Permulaan tu saya hanya guna wkhwm.blogspot.com dan baru tahun lepas rasanya saya pindahkan ke www.kuahkari.com.

Simple kan? hehe.. saya suka memerhati orang lain, suka melihat gerak geri, cara cakap, cara perbuatan dan sebagainya. dan dari situ jugalah saya menulis. ada masa nak ketawa, ada masa nak melawak, ada masa cite2 serius. hidup macam tu la kan?

nak kata menulis belog ni sebagai satu sumber pendapatan tu menipulah. sekadar nak kongsi aja sebenarnya. hehe.. x lebih dari itu. dan dalam beberapa hari ni saya dah buka lagi 1 belog photografi saya sendiri. ramai kengkawan yang amik gambar dengan saya tanya, xde web ke? so saya pun dah buat. klik di sini www.senyumpictures.com. Tapi jangan jangka lebih2, masih dalam proses memasukkan gambar. saya pun dalam proses belajar editing, gambar atas tu pun saya penah letak di belog ni. tapi saya cuba2 edit kot lain, mata saya kata lawa, mata kalian x taulah.

k lah.. menunaikan janji nak tulis bagaimana keluarnya kuahkari.com. Sebenarnya saya sangat2 suka kari. mak saya sangat suka masak kari. hehehe.. lawak lawak.. tanyalah cinta saya, saya buleh hirup kuahnya.. saya sangat particular mengenai rempah2, dan saya juga buleh masak berbagai2 jenis kari.. hehehe.. jangan jeles tau. sebab itulah saya gunakan nama nih. hihihihi.... 

k lah, nak siap2 solat jumaat, malam ini saya ke Melaka, insyaAllah lepas balik dari sana saya share gambar2 di belog photography saya keh!

wassalam & take care!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)