Isnin, 30 Januari 2012

Bahagia Sungguh Mereka | Apai & Awien Membuka Mata Saya


Lepas aja balik keje saya ambil cinta. Terus ke kedai makan Mak Kimbong, mee mamak dia superb. Punyala saya ni pelahap, beli 3 bungkus. Tapi kongsi ngan cinta. Kira ok la kan makan 3 orang termasuk yang dalam perut cinta. Kami makan bersama sambil saya on tv, oh cerita shrek forever after. tengok kejap aje, siap makan, terus mandi2 (x elok tau mandi lepas makan) dan bersiap. 

Saya & cinta singgah di rumah mak mertua & kami solat maghrib. Saya pandang wajah dia perlahan lahan saya cuba pahat sekuat hati saya akan ke Melaka & pasti dia akan rindui saya. Saya tahu cinta bagaimana, saya tahu sifatnya, saya tahu kenakalannya, saya tahu. semua saya tahu. Tapi cinta tetap senyum, di pegang tangan saya & dicium.

'jaga diri baik-baik ye bang' saya balas senyumannya & kata, 'sayang pun, jaga baby skali tau'

Saya pun berjalan keluar rumah, sempat sekali lagi bersalam. Dan cinta mula 'goyang'. Dia sensitip & mudah nangis. hahaha.. saya suka kaco2 dia. hehe...

Saya pun terus ke Melaka. Apai memberi guide dengan baik sekali, alhamdulillah tanpa sikit sesatpun. Walopon agak laju membawak kete putih tu, disebabkan jalannya sunyi ya amat dengan saya membuka radio ngaji Quran sekuat-kuatnya jadi debaran nak sampai ke umah apai tu rasa jauuuuuh sangat. kui kui kui..

Sampai2 ada orang ramai, wah hebat kenduri kali ni, memalam pun orang ramai. wah mereka berjanji. betoi ke eja ni? ke berzanji? ah sudah.

Saya pun dihantar ke Homestay, udahla saya sorang. Takuit juga.. hehe.. selambe tido tanpa berlengah lagi selepas solat. hehehe...

Pagi esoknya mula la siapkan senjata untuk mengambil gambar mereka berdua. Saya perhatikan, mereka berdua sangat secocok, ke 2-2 mereka ada banyak perbezaan, Awien suka senyum, Apai mahal sikit senyumannya, Awien suka berborak, Apai suka melepak. hehe.. bagus. ada kemistri cakap orang putih. hehe.. ni antara pengantin yang senyuuuuuuuum aja sepanjang majlis berlangsung, tabiklah!

Mereka berdua ajar saya bagaimana ingin menjadi positif. Saya tau saya ni banyak unsur negatif. Tapi selepas kenal mereka, saya yakin, untuk nak terus senyum dalam hidup adalah sentiasa Positif. Makaseh korang!

Moga korang bahagia sampai syurga! cepat2 timang anak tau.. untuk yang nak tgk lagi gambau diorg, pegi ke

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)