Isnin, 3 Oktober 2011

Entri Hari Lahir Ke-30

  
Bangun arini terlambat, kul 6.15am, x ke surau gamaknye. Cinta duk sengih sengih tengok saya bangun lewat. hehe.. dia cakap, epi besday, saya senyum manjang ke dia. hihi..

Mandi, Solat. 

30 Tahun lepas, Mak saya kata saya lahir pada jam 7.20am, hari Sabtu. Lahir di rumah lama di Kg Chatin, Mentakab, Pahang. Kalo x salah bidannya mak chu putih. betul x mak? ikut kalendar Islam sebelum nak raya haji. 4hb Zulhijah. Ce check 4hb Zulhijah tu Nabi Isa dilahirkan kan? Abah saya namakan saya dengan Wan Khairul Hakimin, diambil dari Buku Dian, Oktober 1980. Buku tu dah setahun time tu, nama saya diambil dari buku tu selepas nama Fakhrul Zaman. Masa saya tingkatan 1, baru saya perasan, nama saya ada dalam Quran, tetapi merujuk kepada Allah SWT. Saya suka nama saya ;)

Saya mengidap lelah dari saya kecik. Belum boleh bercakap & berjalan lelah tu ada sokmo. Mak kata saya menangis sampai umur 11 bulan. Hehe.. Sampai skarang ada masa nangis2 jugek tengok industan. hish.. 

Saya seorang yang kidal, mak saya juga kidal. Dari 7 beradik, kami be-3 kidal (kakak & abang). Orang kidal ni lambat sikit tindak balasnya. Hingga sekarang masih agak lambat memikir & lambat tindakannya. Masa kecik, setiap kali nak peksa, saya akan lelah, akibatnya keputusan tak baik mana. Bukan dalam kategori orang orang pandai lah. hehe.. masa tu x reti nak manage stress. sebab tu agaknya mudah lelah.

Syukur juga, x pandai mana pun kalo usaha betul betul boleh jadi pandai. Alhamdulillah adala serba sikit belaja lepas sekolah yang boleh buat mak abah senyum.

Sekarang dah kerja & dah pun menikah. Ada beberapa perkara yang saya akan usahakan juga selepas ini. InsyaAllah. 

Sejak saya menunaikan Umrah bersama cinta saya tempoh hari, saya sangat2 cintakan tanah Mekah, & saya memohon supaya saya boleh tinggal disana & mati disana. Itu impian, paling kurang saya dap;at menjejakkan kaki disana setiap tahun. Sesiapa yg boleh bantu saya nak dapatkan kerja disana, kasi tau eh..  :)

Saya mohon ampun maaf sepanjang saya hidup ni saya ada menyakiti sesiapa, perkataan, perlakuan, tindak tanduk dan apa sajala yg penah mengguris ati sesiapa. & Semua ucapan, saya dahului dengan ucapan Jazakallah. Terima Kasih. Wassalam.

jom dengar nasyid nih - Ujian Hidup dari Barisan Imam Muda. Click Sinih aa.. best2 ;))

Salam Hari Lahir juga buat adik bongsu - Hikmah (2hb Oktober 1985)
Juga buat anak sedara - Piah (3hb Oktober 2009) - sama ngan paktam eh.

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)