Isnin, 12 September 2011

11 September Yang Cemas!!


Saya kuar rumah ngan cinta. Pergi Guardian kejap, cinta kata nak beli vitamin. Dia suka makan vitamin sekarang ni, x tau la kenapa. Makin beriya riya makannye. hehe. Setelah itu, kami berdua terus ke rumah mak cinta, anto cinta untuk menemani ibunya memasak disamping mendapatkan cerita cerita sensasi dari kakak & adik2nya, mereka ahli kelab gosip bangi. Malam tu nak ajak metua cinta datang umah makan makan. heee... best best.
Saya pun terus meneruskan aktiviti di hujung minggu dengan muka bersahaja, pegi kedai dobi amik baju gosok, adala 3 kali saya ulang ulang dari kereta ke kedai dobi, ha boleh bayang bape banyak baju yang digosok?

Seterusnya saya pegi ke kedai gunting rambut. Saya berjalan dari kereta ke kedai tersebut, saya lihat adala dalam 5-6 orang pakcik andia (ini bahasa munsif) duduk bersembang2 disitu. (pancik andia tu pakcik berbangsa india). Saya terus masuk ke kedai gunting, tengok2 xde orang, nak beri salam kang x tau boleh ke dak, diorg seme bukan orang Islam, saya pun memandang kembali ke luar, haa ade sorang pakcik berbangsa india menghala kearah saya sambil tersenyum2. Lain macam muka dia, mesti orang baru nih. xpe2, kita kasi can dia gunting rambut saya. kita tengok performan dia bagaimana.

'ha, nombor 2!' kata saya

'semua dua?' dia tanya pulak dah

'iye, seme dua. isteri saja sorang' (ayat itu tipu, saya tambah)

tatkala dia mula menyodok menggunakan mesin rambut tersebut, saya mula menguap, alahai, sindrom tidor sudah datang. macam2 dalam kepala, al maklumlah nak berfikir tentang mat indera ni bukan keje senang.

dalam beberapa minit bermimpikan sejarah mesia yang berserabut didalam kepala nih, tetiba saya rasa kat leher saya macam ada mende, saya raba raba ke leher sambil mata masih tertutup. 'eh, ape mende ni?' pelan pelan saya bukak mata, umakaihh... ayam betul pakcik nih, adeke terbelit wayar penyodok tu ke leher saya.

'heh, ni apa?' saya tunjuk wayar tersebut

'sorrrii... sorrrii... saya tak perasan' dia jawab

huh.. cemas betul kan? mujur guntingan dia sungguh mencabar penglihatan anak2 gadis. ah, saya dah berbini.

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)