Khamis, 4 Ogos 2011

Hikayat Kemah Jelita & Noni Gebu (Edisi Khas Ogos)


'kau kuncciii... cintakuuu.. di dalam hatimuuuu...' Panggg.. Jelita menampar muka Gebu, Gebu terpinga pinga, 

'ape hal main tampa tampa ni, u ingat muka i ni roti canai ke u nak tampa tampa' kata gebu penuh ghairah.

'yela, tu lagu i, i suka lagu tu, i je boleh nyanyi, u jangan cari pasal ngan i' jelita menjawab

'eh, tu lagu ramram la, u ingat dia kasi hadiah lagu tu kat u ke? tu lagu pujaan malaya tau' abang i yang idung besor tu pun suka nyanyi lagu dia,' kelas kata gebu yang mula duduk bersimpuh sambil main batu seremban.

'xdela, i bukan ape, u suka la, asal i nyanyi lagu tu, u sebokla nak nyanyi jugek, i ni memang berbakat, suara i hebat, u tu takat main bedminton kalahkan abang u je, sebok jugek nak nyanyi2, x payahla gebu. bab nyanyi u kasi kat i, bab men bedminton i kasi u, haa.. amacam perjanjian kita? u suke?' tanya jelita seakan akan mamak tepi restoran ali bertanyakan menu di pagi hari.

'huh.. mana boleh macam ni, suara i sedap ke, x sedap ke, i nyanyi xde lampu ke, orang x nampak ke, ada i kesah?' i pun ada ati tau.. i pun ada perasaan, ingin dicintai seperti u, u pikir u jelita je u ada perasaan? huuuu... ni mula i sebak ni, .. sepanjang perjalanan iniiii.... lembah dan lurah ku hadapiii... haa.. ni mula la i nak nyanyi lagu jeton semeon ni' Nyanyi gebu termuncung muncung mulutnya.

'yela yela.. xpela.. kita nyanyi sama sama ye gebu..' epi besday to yuuu... epi besday to yuuu.. epi besday to gebuuuu.. epi besday tu yuooooo... pangg!!! korang bedua ni nyanyi x benti benti, bukan nye nak tolong mak buat kuih. nak kena lempang lagi? dah! bangun tolong mak' kata mak sambil sebelah tangan memegang molinek & sebelah tangan lagi diusap2 ke badan selepas baru aje melempang gebu & jelita

Epi besday Gebu @ Noni. 2011 - 1983 = 28 tahun :)
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)