Selasa, 26 Julai 2011

Atas Angin Punya Cerita


Dalam jam 10.30am Encik Ahmad Fuad anta saya ke Airport, dia bawak ala2 pro-f1. Saya buat muka relak aja, dalam jiwa bedebar debar. haha. Sampai Airport, mana pulaknye passport, ahh sudaaaaah!, cari-cari dalam beg seme x jumpa. cek dalam poket baru jumpa. alhamdulillah. Terus buat fast-check, check in, masukkan beg gi row c5-c18. terus bjalan macam bagus ke Gate 8. Sebelum sampai ke Gate 8 tu sempatla call mak abah sekejap. Setiap kali ke oversea, mak mesti demam. heee.. hujung minggu ni aye balik k ;)) makan2 ubat mak. Jangan keje kuat sangat, suh hikmah tu. anak dara dah tu. heeeee  pastu call cinta :))

Naik flight, kali ni ade 2 pramugara, 2 lagi pramugari, saya sepeti biasa belek2 tengok ada cite apa yang best. Sekali saya tengok ada 1 kisah benar yang berlaku di India pada tahun 1999, saya penah amik tau kisah ini dengan serius masa saya masih belaja dulu & saya tahu kisah ini difilemkan sama ada tahun ini atau hujung tahun lepas. walopon itu cite hindustan, tapi disebabkan cite tu penah menggegarkan dunia pada 2006, yang mana selepas 7 tahun seorang wartawan & seorang polis memberikan bukti penuh pembunuhan Jessica Lall oleh seorang anak tokoh politik di negara tersebut. wah sungguh serius sekali saya bercerita. hahaha..  alhamdulillah sebelum touch down saya dapat tengok sehingga habis & selepas berbelas tahun saya dapat selami perasaan Sabrina Lall yang katanya x kan menangis selagi kes adiknya tidak selesai. hebat. itu kuasa movie. Disana ada pepatah If Mumbai is for Money, then Delhi is for Power. sebab itu kes ini mendapat liputan seluruh dunia apabila mereka berhimpun seramai ramainya di India Gate bagi menuntut keadilan bagi kematian Jessica Lall.

Sampai aja di Suvarnabhumi Airport (Bangkok) pikiran saya nak cari top up. nak sms cinta & mak yg saya dah sampai, hihi.. Alhamdulillah Thammanon datang amik, bawak saya g makan tengah hari, se'eh perut dibuatnya. 

Terus ke Hotel, mandi2, solat & buka pesbuk, skype ngan cinta. tidur. hehe.. masa baring2 terpikir juga kenapa selepas bebelas tahun baru saya dapat tahu keseluruhan cerita Sabrina Lall yang berusaha mendapatkan keadilan bagi kematian adiknya. Itulah kuasa Allah. tidak lambat tidak cepat.. tapi tepat pada waktunya  ;))

Manusia suka melihat orang itu begini orang ini begitu. Ilmu itu ada pada semua & dah tentunya milik Allah SWT.. tak semesti dia diam dia tidak tahu, tak semestinya dia banyak cakap dia tahu semua. 

Gambar atas tu dari dalam kete, snap snap aje kejenye.. jadi biru tu bukan sebab filter, tapi sebab tinted kete tu biru bebenor



Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)