Ahad, 17 Julai 2011

3 Jam Yang 'Cool'



Malam tadi makan malam sebanyak 2 kali. Kali pertama bersama Encik JJ & Poknik di Kopitiam Kawan milik Ezzah Aziz Fawzy. Situ saya makan roti bakar aje ngan air laici yang sungguh cool. Best betoi. Lama x borak panjang dengan diorg ni :)

Lepas pada tu, saya terhegeh hegeh menghala ke Steamboat Antarabangsa, katanya Encik Tokeh Hotel nak belaja saya makan bersama cinta, pemilik kuasa telekenetik & Pengerusi Bibik Jalan 3 (maaf tiada link). Saya diarahkan untuk duduk sebelah pemilik hotel manakala isterinya dihadapan saya sedang makan sambil bercakap cakap dengan banyak sekali, berkali kali saya kompius, bagaimana dia boleh makan sambil bercakap tanpa sikitpun tesembur makanan di mulutnya. 

Pemilik kuasa telekenetik agak puas makan, dia diam aja. Manakala cinta saya tidak putus putus melakukan saei mengambil makanan. saya pun turut serta mengambil makanan sambil berjalan berpegang2 tangan dengan cinta, romantik tau. jangan jeles.

Pengerusi bibik akhirnya kena bersihkan putput anak tokeh hotel. sian dia x dapat makan eskrem. 

Ha.. Tajuk cite ni mula kat sini

3 Jam Yang Cool

Jam 2.15am saya terbangun, sakit sangat tulang belakang. mati2 ingat kena slip disk, x boleh baring langsung. Memang sakit sangat2. cinta melompat dari katil terus menekan butang lampu, lampu terpasang. cinta jerit, bang i lov u. eh salah, bang apesal muka bengkak2? ha? bengkak? ha? hape? terus saya memakai persiapan untuk ke spital. kena lawa2 sikit ramai misi cantik.

sampai di spital doktor kata kene alergik. ape ke mende tah dia cakap. saya kena neb 3 kali cucuk 3-4 kali jugek, paling sakit yg kat bahu, punyala kontrol macho terkenyit lak mata ke cinta masa tu, cinta balas kenyit balik. auw. sebab saluran peparu pun mula bengkak doktor kasi lagi ubat makan, perlu makan dihadapan doktor tersebut, haha. SPo2 pun rendah tanya 93-93 aje, so kene monitor lama sket. disebabkan spital itu hanya ada misi cantik tapi xde equipment, jadinya saya dihantar ke spital serdang. sampai aja disana ramai betul orang diluar. katanya ada eksiden. nauzubillah..

dalam jam 5.30am saya pun dibenarkan balik. minum susu, makan beskut, solat subuh & tido. 

wah 3 jam yang cool. 

saya kena alergik sebab makan lala buluh & cendawan itam ape tah. seme tu sedap2. jadi 6 bulan ini saya perlu menakut nakutkan seme hidupan laut, biar mereka takut dengan saya, lari & pergi ke laut lain. kalo idak saya nak makan jugek,ngeh ngeh ngeh.

saya tidak jadi ke Kuantan. kena surutkan seme bengkak2 di segala anggota badan. heeee
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)