Ahad, 5 Jun 2011

Misi Tawan Putrajaya


Semalam dalam jam 4.30ptg, saya dan abah serius membincangkan hal negara. Disebabkan cinta saya kena keja jam 2pm-10.30pm, manakala cinta abah saya merangkap mak saya telah dibawa oleh adik2 saya untuk pegi shopping di kedai besor yang memuatkan gamba idola cinta saya sebagai duta mereka, juscojayasitikhalidjiwa. 
Setelah azan asar, cepat2 kami solat, saya menyarungkan jeans yang dibeli oleh cinta sewaktu trip ke KB baru2 ini. Bukan senang saya nak pakai jeans. hua! Setelah itu saya cek segala alatan menembak. ala2 berpeluh juga sebab nak menjalankan tanggungjawab sebagai anak mesia yang berbudi bahasa kepada ibu bapa.

Terus masuk kete, wah nampak abah segak bukan main. dalam ati saya boleh ke abah posing2 petang2 nih? hihi. selambe lah, pegi isi minyak, isi angin kete, jalan ngan abah ni kena sempurna segala kete. saja je kena tembak disembur sembur nanti. Baik berjaga jaga. Kami pusing dulu sekitar Bandar Baru Bangi, suspen juga mencari mana kedai part kete, hua saya x tau langsung kat mana, hahaha.. jumpa di seksyen 8, tapi udah tutup. Abah relak aja, katanya esok ajela.

Kami terus menuju ke Putrajaya, kata abah dia penah pegi minum2 dengan kenalan rapatnya cikgu deris di bawah masjid putrajaya, malah abah penah solat di masjid besi. Dalam hati saya, itu petanda dia nak kesitu. jika dia sebut, saya pasti dia nak kesitu lagi. saya pun parking di Masjid Putrajaya, aha, betul. kami bergambar sakan. haha.. orang memandang dengan penuh hairan. apa kemende 2 beranak ni buat. siap ada tripod lagi amik gamba guna mode  auto 10 sec!!

Siap di Masjid Putrajaya, kami menuju ke Masjid Besi, aha sini lagi mabelos posingnya! haha.. saya suka abah saya sporting. Moment ini akan saya ingat sampai saya putus napas! Nak tengok gamba2nya lagi.. meh klik sinih aa ;)

Siap bgambar, menuju balik ke Bangi, solat sekejap & minum2 di ice room pekena Tempura Durian, hihi.. :) kalo mak tau ni maunya hangin! abah x leh makan durian, ngeh ngeh ngeh.

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)