Isnin, 18 April 2011

Bespren



Noni

Aku teringat masa aku kecik kecik, sebelum aku sekolah, bespren aku adalah adik aku iaitu noni. dia ni macam laki sikit, dia lagi teror dari aku panjat pokok, disebabkan aku ade lelah, dia selalu kalahkan aku semasa bemain badminton. aku hanya boleh menang ngan dia bila main in house je kata omputih sepeti main dam, main ces juga main saidina. outdoor hancus. Agak2 kalo dia menang belebih2, aku tampa kan aje, bedosa melawan abangnya sendiri.

Zam & Yon

Masa aku masuk sekolah kat Jengka, aku sekelas ngan Zam & Yon, diorg ni memang lawak amat, pastu aku masuk sekolah agama kat bandar jengka, aku bepisah ngan diorg, yon sekolah sains, zam masuk tahfiz. 2-2 aku dgr dah jadi engineer ngan ustad, aku jadi macai penulis blog aje.

Ikram, Iqbal, Senul & Pizi

Masa aku kat sekolah agama, ni la 4 orang kengkawan yang gila gila, masa tu tingkatan 1. semenye nakal nakal x mo belaja, abis tinggal senul je menamatkan pelajaran kat situ, kami 4 org termasuk aku diundi keluar disebabkan result yg x best itu, seme masuk sekolah bese je pastu, haha.. 

Rahmat Minhad

Mat, kalo ko baca mende aku tulis ni, ko kontek la aku, puas dah aku cari ko nih. Aku g umah lama ko pun xde org dah, pesbuk pun ko xde, ape dah jadi sebenarnya? ke ko pindah ke uganda? ce cite ce cite kontek aku wei, lempang nak? (bespren aku time aku tingkatan 4, duk asrama)

Un, Engku & Parit

Masuk tingkatan 5, aku pindah sekolah lagi, disebabkan abah aku pindah ke Mentakab, aku pun menyertai rombongan tersebut. Setelah aku menaikkan nama sekolah atas penulisan penuh makna menulis Biografi untuk pahlawan Pahang time tu, aku pun kuar dari sekolah tu, hehe.. aku masuk sekolah baru iaitu Sek Men Dato Bahaman, Lanchang, kat sini kami bkawan jadi 4 orang jugek, aku, un, engku & parit. 

Aku masih berhutang duit syiling RM1 kat parit, masa tu parit nak call awek dia guna pablikpone, aku memain tekan tekan, pastu duit tu kena telan, disebabkan itu parit telah memusuhi aku, hahaha.. nanti aku bayor la wei! lempang kang. Un & engku 1 kampung di lanchang, engku jadi org ganu, un masih penduduk tetap Pahang. Parit pula dengar2 dah berhijrah ke Sarawak. hua hua hua

Ajep

Ajep adalah orang negeri 9, aku jumpa dia masa kami sama2 masuk belaja diploma, buat kesekian kalinya aku fail belaja, bodo bedengung kata orang Pahang, time tu aku buat sains komputer, tu la tau sikit2 pasal intenet ngan komputer nih. Ajep antara orang yang memperkenalkan aku idup di surau. pastu aku kuar blaja kat situ, ajep teruskan sampai abis, ajep x penah2 putus kontek ngan aku, walopon aku busy mengejar cita cita dan harapan setinggi gunung, tapi ajep bagus, dia sokmo kontek aku. ko memang best amat!

Pokwe & Apis RD

2-2 ni aku dah lost kontek.. aku x tau ape citenye, yang aku tau diorg betul2 dah jadi ustad.. & buat petama kalinya aku sambung belaja diploma dengan mak abah aku senyum, kali ini alhamdulillah dengan kawan2 nih, diorg bawak aku ke jalan yang benar, haha.. makaseh pren pren sekalian!!

Ipin

Ko ape cite pin? x kan jadi jaga kot, ade degree jadi jaga ke wei? dah kawen? ipin adalah kawan yang ajar aku erti pemalu, dia sangat pemalu, hinggakan dia x penah ade awek. ramai gile nak kat dia, aku tumpang sekaki keenseman dia bila jalan sebelah dia. hihihi.. i like, haha

Man & Puat

ini dua olang aa.. suka kasi pelut gua pecah oo.. pelut gua yang besat amat ini suka suka diolang sakat sakat kasi pecah. gua hangin. 2-2 manusia ni sokmo nasihat aku. moga2 2-2 ni sentiasa dalam lindungan Allah taala. aku sokmo2 bedoa dapat g Makkah ngan diorg be-2 nih! aku x tau diorg ni datang dari mana, walopon diorg suka perli aku x reti berenang, aku x kisah sebab aku lagi tinggi dari diorg. Paling best, kami sama2 adalah paparazi jalanan & sama2 ade kete kecik yang bewane putih! hahaha

___________________________________________________________________________________

Umur sekarang nak masuk 30, x tau bjumpa lagi x kengkawan macam diorg nih,yaaaaaaa!!!

Syukran Allah walhamdulillah.
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)