Khamis, 10 Mac 2011

Aku & Thailand | Season 2 | Finale

Agak lambat aku nak tutup kisah kat sana ni. Banyak mende kena selesaikan dulu, walopun xde la selesai mana tapi boleh kata dalam kategori selesai la jugak. Alhamdulillah.

Program di Thailand selesai pada jam 2pm lebih kurang hari 6hb tu. Alhamdulillah selesai semenye dengan baik. Tugas aku yang agak kecoh2 sepeti biasa aku layan selambe badak air je. Aku cuba buat yang terbaik, apa saja yg datang aku anggap tu cabaran bagi mematangkan idup aku sebagai anak mesia yang bebudi bahasa, ewah. 

Kami terus ke Bangkok Bank, sori aku tipu, kami terus ke Bangkok lepas solat seme2. Dalam van tu aku dengar suasana cerita yang agak toot toot x abis2 oleh bos bos aku yang boleh dikategorikan sebagai veteran, cerita mereka lebih kearah memacu masa depan bersama anak & isteri isteri. terbalik, isteri & anak anak.

Sampai Bangkok, Van yang di pandu oleh Mister Tamannom terpusing kearah 1 shopping kompleks, kata Makcik Rubi sebelah rumah, 'ate suke betoi la dapat shopping yak' Idakla suka ngat makcik rubi oi, dah orang bawak, kita pun layan jela. Aku x beli apepun, ingat nak beli beg, tapi disebabkan oleh masalah emosi yang barangkali cinta aku akan mengamuk kerana asik beli beg, aku batalkan hasrat tersebut.
Lepas dari Bang-Na tu, terus balik Hotel, makan2 malam yang best itu, aku terus masuk tido. uih, semayang dulu baru tido.

Pagi esoknya terus ke epot. Kali ni naik MAS, lega sikit sebab nama aku yang panjangnya sehasta tu boleh dibaca dengan mudah.

Dalam Kapal Terbang tiba tiba akal aku jadi cemas, kerana sing di sebelah aku ni asik tpandang pandang. Adakah sesuatu di muka aku kata aku di dalam hati. aku try kontrol sikit2, sapu2 muka, mana tau ada taik idung ke dan sebagainya. Tapi dia still pandang dengan muka yang agak cemas. Pas tu kebetulan ade sorg pempuan lalu namanya pramugari, dia tegur ' miss, can i go to toilet please' oh ye, dia nak g toilet da, tp disebabkan size badan aku menutup keluruhan laluan, agaknya dia malu nak kabo kan, hahahaha.. cis kau jangan gelak..

Sampai mesia cinta aku dah tunggu, amboi berseri2 sungguh dia. G makan jap, balik rumah. Esoknya aku g balik Mentakab, jumpa mak abah aku pulak :))

Sekian, jumpa di episodetosno akan datang!! kalo pegi lagi la, hahaha wassalam!

Petemuan Hak Allah masa di Regent Hotel Bangkok, bjumpa dengan Haji Haron, salah seorang Imam di Selatan Thai :)) sori gamba x bape cantik guna hp je :)

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)