Khamis, 3 Mac 2011

Aku & Thailand | Season 2 | # 3


Dapat berita mak dah beransur sihat, alhamdulillah. Masuk hari ke 4 baru aku pegang kamera. Bukak beg & bersihkan segera seme2 lense. Mood datang balik bila tengok gamba2 yang diamik oleh Somboon. Tu antara gamba yang dia amik. Guna kamera dia ,amik gambo kamera aku. Kelas, i like kata aku, haha.

Malam tadi aku duk bilik je, elok baru nak mandi. Terdengar orang macam nak masuk bilik. Ketuk ketak bunyi pintu tu. Hati bedebar2 dengan penuh suspen. Duk Pattaya ni jangan memain, pempuan bersepah2. Aku bdoa aja walau time tu dalam toilet tak boleh ko nak beriya2 bdoa dalam bahasa arab ni. yeke? entah. Aku pikir2 kalo2 diorg pecahkan pintu tu kang mati aku dibuatnya, itu pikiran aja kawan2, jangan pecaya, tahyul belaka.

Dalam duk bdebar2 tu aku pun pegila depan pintu, kan ade lobang kecik yang ala2 mamat kassim skodeng tu. Aku pun skodeng keluar. Eh xde sape pun. Elok aku pusing nak masuk toilet smula. udah gedegum bunyi pintu lagi. Umak aih tekejut den kata ujang di negeri sembilan.

Apatah lagi aku pun dengan segera skodeng smula, uu la la.. rupa rupanya bilik aku sebelah tangga daa.. pintu yang bebunyi itu adalah pintu tangga tu. u laa laa... 

Pagi tadi siap2 solat, terus skype ngan cinta. Lawa pulak cinta arini. Nak g keje la katakan. hehe..

Naik van besor tu dalam pukul 8.30, dalam van asal aku tjaga aku pakai earphone, & makan2 duk dengar lagu arab, en es duk joget2 aku pun terbayang kata en mi yang en es lagi lawa kalo pakai seksi dari pempuan2 pattaya tu. yeke? errr.. x lalu den kata ujang lagi.

Klimaknya kami seme sampai di Cha Am dan makan tengah hari di warung muslim. dia punya kai chau memang power mower, tapi lagi power khai chau ri rumah maknye fuad. itu aku x leh lupa la. Kai Chau tu maknanya telor dadar. 

Setelah sampai di Hotel, cepat2 pegang kamera, haaa time ni la dengan tiba2 semangat mengambil gamba tu datang dengan penuh kecintaan terhadap alam sekitar. 

Jap lagi meeting. Esok mula la peperangan besar untuk memartabatkan industri rencah rencah kehidupan di dunia diorg pulak. Sekian kengkawan, wassalam!


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)