Khamis, 10 Februari 2011

Layan Emo

Ensem jugek sekarang


Tengah aku duk layan lagu lagu yang nak dimasukkan dalam video / montage2 yang aku kene sediakan buat company aku yang tersayang ni, tetiba te-emo sikit. Rupa2nya dalam banyak2 lagu ni ade jugek seketul dua lagu intrumental yg aku suke, kasi tajuk kang korang kata aku jiwang karat. Jadi baik x payah. Encik Ahmad Fuad & Encik Man Fitri korang jangan kata aku ngular pulak, aku menulis ni time rehat, aku sengsorang je dalam bilik meeting ni, masa makan tadi aku perati kawan2 aku kat sini (Thailand) ni, hebat betul diorang ni, boleh tinggal anak bini kat Malaysia, keje sini. Aku x sanggup lama-lama, sayang bini oooi.

Teringat jugek la zaman2 belaja dulu, aku tidakla sepandai Ustaz Izzam Khazar yang namanya sepanjang masa disebut paling cemerlang gemilang terbilang sampai bila2. Popular pun idakla macam Shah yang jadi rebutan setiap insan kat sana. Aku biasa-biasa aja. Nak kata aku budak jahat pun idak juga, semua biasa2. Kawan sebilik aku yang telah menghilangkan diri kat Sarawak bersama isterinya pun aku x dapat contact2 pun, sedih gakla mengingatkan Ikhwan Yusof ni. Lawak2 x senonoh dia tu. Hehe.. memory!

Time weekend g Kuliah Tok Guru, ada masa tido umah Tok Guru, dengan Apis RD, Duey, Pokwe, tempah baju tempah jubah yang masa tu baru rm40/sehelai temasuk upah jahit! hahaha.. aku x tau la mana untungnya pakcik tu mniaga. Berkat & rezeki dia kot tolong orang2 tengah belaja, Ahahaha.. , ok serius smula.

Lepas tu aku buat degree, time buat degree banyak jugekla mende nak kongsi, tapi x sebest time buat diploma dulu, even yang rapat2 sampai sekarang pun seme geng2 yang buat diploma.

Dipendekkan cite, dulu dengan muka jambu sikit pun xde bulu kat muka, sekarang ni dah nak bjambang pun. Dulu buang sokmo kopiah kat kepala, sekarang asik nak pakai kopiah, dulu sibuk dengan baju gelap2, sekarang sibuk mencari baju wane lembut2. Zaman berubah, manusia berubah, perangai berubah. Seme boleh berubah.

Aku tetap aku, berubah adala sikit sikit, nak kata lebih baik tu idak le, tapi sikit sikit boleh rasa perubahan diri. Dulu x reti sabar, sekarang alhamdulillah beransur2 sabar. Bila duk kat tempat orang ni, kita perati, kita tengok, teliti, sini la tempat kita belaja seme2 tu. Xde dalam buku oii.. korang banyak duit macam Siti Nurhaliza pun belum tentu cik siti tu boleh belaja macam mana kita seme belaja. hehe.. kalo cik siti dengar, mesti dia kata 'ah ko kerol, macam la boleh nyanyi macam aku nyanyi' keh keh keh, ok ok, serius semula, begitula pejalanan nak tempuh 30 tahun ni. Tahun ni aku 30, masuk geng abang2 aku yang dah kerepot tu. X kisahla, sebab aku bongsu laki, kot mcm mana diorg kerepot, aku tetap muda, paling muda, haha..

Ah, ingat mak abah aku pulak dah. Kang mesti cinta aku pulak, jadi sampai sini dulu aku melayan emo, diorg pun dah sengih2 nak masuk bilik meeting ni, solat jap, ada masa aku sambung. Kap Kun Kap
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)