Jumaat, 11 Februari 2011

Aku & Thailand Bahagian 4


Semalam aku telah di kidnap oleh Encik Esri untuk di bawa menjelajah ke serata Pattaya selepas keja. Walaupun agak kepenatan dengan keje belambak lambak macam kedai karpet Hashim Pakistan tu, tapi disebabkan yang membawa aku ni terbest best best la sangatnya. 
Memula dia bawak aku ke Pattaya Hill, dengan sedap bergosip bagai cite melodi tv3 tu, tetiba salah jalan pulak, En Esri dengan selambe badak air (badak itu tiada kene mengena dengan En Esri, anda bedosa jika membayangkannya) telah membuat U-turn ke arah jalan yg betul tanpa menghiraukan kete kete lain yang bersimpang siur. Huuu kat sini memang ganas2 drebar nye wei, takut aku!

Sampai je atas bukit tu kelihatan Ciptaan Allah SWT yang bernama Matahari sedang dalam pjalanan nak tinggalkan daerah ni, nampak mendung2 aja cahayanya, cepat2 pegang kamera & snap sana sini walaupun aku perasan En Esri sedang snap matahari yang berbeza beza.

Siap amik gamba & tengok panorama tu, kami pun turun untuk solat maghrib di umah En Esri. Siap solat terus makan & shopping selipar yang cinta aku kirim, namanya aerosoft, walau murah tapi katanya best memakainye, sejuuukk.. hehe.. tah, aku tipu bab sejuk tu. sorry.

Siap2 terus pusing2 kejap sambil meneruskan sesi jelajah melodi tadi tu & kemudiannya balik la ke Hotel dengan penuh ceria meria di wajah aku sebab ari sabtu aku dah nak balik jumpa cinta aku, mak aku, abah aku dan juga si putih aku, keh keh keh.. cinta jangan marah ye hihi cinta ada startkan si putih x? siaaan dia xde sape tengok. huhu

Tetiba (nada suspen) pagi ini diberitakan yang aku kena balik lambat, hancus sudah kasih sayang kat sini, ampes betul, sudah ku agak sebab keje x siap, kena tambah lagi 4 ari!! ayyyaa ammmmaaaaa... sian kat cinta aku.. sabar ye, abang kan kuat keje, suke x? suke kan, dari dapat laki pemalas, haaa nak? x nak kan? eh, sorry2, termesej cinta pulak. jadinya ada kemungkinan besar cite ni bsambung...

suspen x?

KREATIVITI TANPA PAKSAAN!!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

#tulis2014 (3) 10negara (1) 2 Nurul (37) 30 resipi terbaik abuain (2) Abuain (115) abuainkitchenstudio (143) acheh (1) adunan (1) adventure (6) agom (2) alleppey (1) alumni (1) appertizer (1) art class (1) azreen yusof (3) babah ailebiu! (3) backpack 2.0 (12) BackPacker (42) bakar (3) banda aceh (3) belajar berniaga (1) bengkel blog (6) bengkel ebook (5) biskut raya (20) Blogger (10) breakfast (6) buah (1) bubur (1) Buku (23) buku resipi (6) cabaran (2) cabaran34hari (1) cabaran70hari (31) cafe (1) cake (1) catatan kehidupan (2) ceritarasa (15) chefadu (25) chefizyan (31) chiang mai (3) china (1) choc bars (3) chocolate (4) coaching (1) cochin (1) coklat (5) compote (1) corat coret (1) cupcakes (1) cuti sekolah (3) daging bakar (2) demo (1) desserts (101) dhuhawithme (1) diaribuatnurulain (6) doh roti (14) Drama dan Filem (3) dubook (1) ebook (14) ebook anak-anak (3) ebook kehidupan (3) ebook resipi (4) ebook tips (5) ebooktravel (11) emak rindu erissery (4) enampuluhliter (3) exhibition (3) fotografi (1) grill (1) houseboat (1) ibubapa (2) idola (1) ikan sungai (5) ikandilaut (20) ikon (1) Ilmu (3) india (21) indonesia (3) info rempah (1) inktober (1) izyanhani.com (3) jadual kelas (28) jalan-jalan (2) jalan-jalan keluarga (2) junior masterchef (7) kambing (3) kamera (1) kanak-kanak (6) kaum hawa (1) kawan (2) kebajikan (1) kedai makan (1) kehidupan (21) keju (2) kek (38) kek cawan (4) kek keju (2) kek kukus (1) kelas (20) kelas anak-anak (9) kelas melukis (5) kelas nasi beriyani (3) kelas online (5) kelasmemasak (36) keluarga (21) kerepek (1) keropok (1) ketam (1) khasiat (1) kids art & workshop (2) kmms (1) kochi (2) koko (1) Kompius (13) korban (2) korean bapsang (4) kuih raya (2) kukus (1) kurma (2) kurma balls (1) letsmasak (1) liputan media (2) lunch (4) maha2014 (1) majalah (5) Majlis Ilmu (23) Mak Abah (20) Makanan (11) mari mengaji (1) masakan (1) masakan anak-anak (1) Masakan Arab (5) masakan barat (11) masakan ikan (10) masakan india (24) masakan indonesia (2) masakan jepun (1) masakan kampung (47) masakan korea (4) masakan mee (2) masakan melayu (10) masakan thai (10) masakmasakblogger (5) masterchefmalaysia (9) mee (2) memanis kehidupan (24) memori (2) memori masakan ibu (2) mentakab (2) menulis (4) merdeka (1) MH17 (1) MH370 (1) minuman (2) momandkids (9) motivasi (1) msu (1) munnar (1) musafir (12) muslimbackpacker (12) nasi (6) nasi goreng (2) nasi kukus abuain (2) news (1) nubook (1) Nurul'Ain (3) pahang (1) pakejmakanmalam (1) Pameran Herba Malaysia (3) parota (1) pasta (1) pbakl (1) pemanis mulut (2) pemasaran (1) pencuci mulut (108) penerbit (14) pengalaman (7) pengat (1) penulis (33) penulis jemputan (7) penulisan (2) penulisbuku (30) perfume (2) Perkahwinan (6) pestabuku (1) photography (1) pie (2) produk abuain (2) projek100ebook (7) pru13 (1) puisi (3) pulut (1) ramadan (8) RAYA 2015 (2) raya2014 (1) rempah (2) rempah ratus (1) resepi (26) resepi ayam (17) resepi brownies (32) Resepi Jem (1) resepi kari (6) resepi kek (37) resepi kerabu (4) resepi pai (5) resepi pizza (7) resepi puding (7) resepi sayur (17) resipi berbuka (2) resipi biskut (23) resipi daging (21) resipi emak (3) resipi ikan (15) resipi kek (34) resipi kuih melayu (26) resipi minum petang (18) resipi minuman (1) resipi roti (17) resipi sihat (3) resipi sos (3) resipi sup (3) resipi tanpa bakar (3) resipi tart (1) resipi telur (4) resipi western (5) reviewkelas (5) ringkas (2) Sahabat (46) salad (2) salwa (1) sambal (7) sandwich (1) santanwangi (3) sarapan (10) Saya (95) sayangi anak (3) sayuran (16) seafood (8) sejuk beku (1) sembang produk (42) sembang travel (8) Seminar (2) senangnya memasak (3) SenyumPictures.com (12) sirah nabi (2) sotong dan udang (4) story (1) subway (1) Surat (4) talk (2) tart (1) teaser (1) tepung premix (3) thailand (16) tips berniaga (1) tips ramadan (6) tips sales online (1) tipsmengembara (2) tipstravel (9) tom yam (3) tradisi (6) travel (5) travelog (17) Travelog Kochi (8) trivia2014 (1) tsunami (2) universitylife (1) untuk wanita sahaja (1) ustaz (1) v (1) vege (1) visitmalaysia2014 (1) wajibbaca (22) wedding (1) western (5) workshop (1) wrap (1) yang pergi (2)